paardebloem1

De paardebloem heeft een bladrozet, waarmee andere planten/kruiden makkelijk verdrongen worden en een ronde, holle stengel, die wit melksap bevat, wat in sommige gevallen “licht”giftig is. Na het plukken wordt de stengel snel slap. De plant lijkt dus sterker dan hij in werkelijkheid is. Zo past deze paardebloem ook bij de mens die niet zichzelf is en zich anders/beter voordoet dan hij is. Dit staat vooral in verband met suikerziekte, nier en blaasklachten.

De wortel is groot en penvormig, dus goed geaard en stevig aan de materie gebonden. In de lente bevat deze veel suikers en in de herfst veel inuline. Dit is een stof die het bloedsuiker helpt verlagen. De bloem is goudgeel en richt zich naar de zon. Dat betekent dat de plant veel levenskracht heeft en het hart stimuleert.

Paardebloem stimuleert ook de lever,gal en alvleesklier. Helpt bij uitputting en vermoeidheid. Het in de plant aanwezige mangaan activeert enzymen voor het zenuwstelsel en de vetstofwisseling. Paardebloem is door zijn veelzijdige en reinigende werking ook een constitutieplant en een prima voorjaarsreiniger. Ook goed bij reuma en jicht.

One Comment

  1. 8-27-2014

    Normally I’m against killing but this article sleeuhtgrad my ignorance.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *