paddestoeltaart12

TAART VAN GEMENDE PADDESTOELEN
Springvorm van 20 cm. Doorsnee
800 gram gemengde paddestoelen
4 eetlepels olijfolie
50 gr. Boter
1 bosje lente uitjes
150 gr. Geraspte Parmezaanse kaas
225 ml.room
3 eieren
3 eetlepels gehakte bladpeterselie
zeezout en zwarte peper
Bak in een grote koekenpan de paddestoelen en de lente ui, tot deze bruin beginnen te worden. Voeg op het laatst zout en peper toe. Doe de helft van deze gebakken paddestoelen en lenteui in een kom, en maak er met de staafmixer een puree van. Voeg deze puree bij de andere helft en voeg de room, peterselie, de helft van de geraspte kaas en de geklutste eieren toe. Verwarm de oven voor op 210o C, en bestrooi de beboterde springvorm met de geraspte kaas. Schep het paddestoelenmengsel in de taartvorm, strooi de rest van de kaas erover en bak de taart in 35 min. goudbruin en gaar.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *