Spinaziesalade

SPINAZIESALADE MET AVOCADO, TOMAAT EN NOTEN
80 gram blanke amandelen
1 eetlepel extra vergine olijfolie
1 theelepel donkere sojasaus
1 theelepel verse tijm
¼ theelepel cayennepeper
2 avocado’s
125 gr. spinazie
200 gr. Cherry tomaatjes
1 eetlepel verse bieslook
olie en citroensap
zeezout
Verwarm de oven voor op 190 C . Meng de amandelen in een kom met de olijfolie, sojasaus, tijm en cayennepeper. Speid de nootjes in een ovenschaal en rooster de nootjes 15-20 min. goudbruin en knapperig. Daarna even laten afkoelen.

Snij de avocado’s in schijven en halveer de tomaatjes. Meng de spinazie, tomaatjes, avocado, citroensap en olijfolie voorzichtig door elkaar en strooi als laatste de nootjes eroverheen met wat zeezout en bieslook. Ook lekker op een bedje van dunne plakjes blauwe aderkaas of andere Franse kaas.
Bron: geweldige groenten.

One Comment

  1. 2-27-2013

    Jammie, die ga ik zeker uitproberen. Dank voor je recept!

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *