stampot200 gr gerst ( 12 uur weken )
1 el groentebouillonpoeder
6 dl water
2 rode uien fijngehakt
1 tl gele currypasta
25 gr kokosvet of milde olijfolie
Andijvie of witlof
100 gr rauwe grofgehakte cashewnoten
tamari of ketjap

Kook de gerst gaar met water en groentebouillon in ongeveer 30 min. Laat de gerst nog even nawellen totdat de korrels opengesprongen zijn. Neem een grote pan en smoor daarin de uien met kokosvet en de currypasta. Voeg de gare gerst toe en smoor deze even mee.

Was de andijvie ( ik heb liever witlof ) en snij deze in kleine reepjes Roer de andijvie/witlof meteen voor het opdienen door het gerst/uien mengsel en warm dit al roerende goed door. Proef en maak op smaak af met tamari/ketjap. Verwarm de borden voor. Dien deze stampot op met de gehakte cashewnoten.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *