venkelsoep2

VENKELSOEP MET MANDARIJN
4 venkelknollen
3 teentjes knoflook
1 eetlepel quinoa
2 rode uien
1 paprika
1 liter tuinkruidenbouillon
1 eetlepel citroensap
1 theelepel kurkuma
1/2/ theelepel zwarte peper
2 mandarijnen
Snipper de uien en snij de venkelknollen in reepjes. ( bewaar het groen ) Smoor de uien en knoflook tot ze glazig zijn. Voeg de venkel toe met de kruiden en laat deze even 4 min. meesmoren. Voeg daarna de quinoa toe met de kruidenbouillon en laat alles 20 min. zachtjes sudderen. Laat de massa iets afkoelen en pureer deze in de keukenmachine of staafmixer. Voeg het citroensap toe. Dien de soep op en garneer deze met een schijf mandarijn en in het midden een takje venkelgroen. In plaats van mandarijn kunt u ook garneren met wat rode bietenolie.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *